I. Harica Trail terepfutás és hegyikerékpár verseny beszámoló

Harica Trail

“AZ IGAZI KIHÍVÁST A HŐSÉG JELENTETTE, DE MINDENKI MEGCSINÁLTA!”

2022.június 12-én rendeztük meg az I. Harica Trail Hegyikerékpár és Terepfutó versenyünket. 150 versenyző érkezett az ország különböző pontjáról, sőt a határon túlról is voltak nevezők.

Rendívül jól felkészült versenyzőkkel ismerkedhettünk meg, akik óriási kitartásról és sportbaráti összetartozásról tettek tanúbizonyságot. Esetenként még a legrutinosabbak is ámultak azon, hogy milyen összetartás is van egy ilyen versenyen.

A rajtcsomagok átvétele után következett egy közös bemelegítés, majd elindultak a gyerekfutamok, ahol mindenki ámult a gyerekek teljesítményén, valamint hogy mennyire komolyan is veszik a versenyt, mennyire megküzdenek egymással. Ezután elindultak a kerékpárosok a 21 és 42 km-es távra, majd őket követték a futók egy 10-21-42 km-es szakaszra.

Közvetlen a rajt után a kezdeti hosszú, sunyi emelkedő csak egy kis ízelítő volt, hogy mi is várható a későbbiekben. És a végére a mindenki által közkedvelt enyhe kis emelkedő, ami pont hiányzott még mindenkinek a célba érkezés előtt. (Ja nem…)

Volt bőven szintkülönbség…murvás, egyenetlen talaj…árkok, bokrok és még sorolhatnánk. De a legnagyobb kihívást mégis inkább a hőség jelentette a versenyzők számára. A verseny előtti napokban elvétve esett helyenként az eső, ezért bíztunk benne hogy a verseny napján ez nem fogja a résztvevőket akadályozni, de ilyen melegre nem számítottunk.

A frissítőpontokhoz érve viszont mindenki bőségesen fogyaszthatott a pontokon kihelyezett frissítőkből, amire szüksége is volt még a legedzettebb versenyzőnek is.

Egy komfortzónán kívüli terepet sikerült összeállítanunk, ami nem kevés kihívás elé állította az indulókat. 1-2 sérülés és eltévedés (ami szinte minden versenyen előfordul) ellenére mégis úgy gondoljuk, hogy egy nagyszerű versenyt sikerült rendeznünk, maximálisan kihasználva a terület adta lehetőségeket, így ez mindenki számára egy emlékezetes élmény marad.

De a sok megpróbáltatást minden esetben kárpótolt a fantasztikusan gyönyörű táj, ami a versenyzők elé tárult, valamint a gulyás parti, ami mindenki számára hatalmas feltöltés jelentett.

Köszönjük a befogadó települések – Varbó, Parasznya, Radostyán, Sajólászlófalva, Sajókápolna és Sajóbábony – vezetőinek a maximális támogatását és legfőképp a bizalmukat, amit a verseny szervezésének a kezdetétől megadtak számunkra, a verseny támogatóinak – Honvédelmi Sportszövetség Országos Szövetsége, Magyar Református Szeretetszolgálat, HAMMER Nutrition, MASSIMO Fashion Line.

Valamint külön köszönjük annak a 30 önkéntesnek az áldozatos munkáját, akik a hőség ellenére végig a pályán tartózkodtak és igyekeztek maximálisan ellátni a feladatukat. 

Na de akkor hogyan is tovább? A lendületünk nem áll meg egy versenynél, így augusztusban egy amatőr 𝙎𝙐𝙋 versennyel Varbón, míg októberben egy 𝙀𝙭𝙩𝙧𝙚𝙢𝙚 futóversennyel Sajókápolnán folytatjuk az elkezdett utunkat.

Illetve jövőre ugyanit, találkozunk VELETEK, a II. Harica Trail versenyünkön.

Minden jót kívánunk a magunk és a teljes HaricaTeam nevében. Csató Csaba & Hegedűs Gábor versenyigazgatók